cwstankar.blogg.se

En blogg med personliga tankar och lokalfotboll.

Lätt att blogga efter seger..?

Kategori: Allmänt

Hej och godkväll!
 
Lättare att blogga efter seger sägs det. Sant, ja. Hade jag bloggat oavsett resultat i Nybro Open? Ja. Säkerligen någon stackare som kommer att reagera på det! 
 
Som det står ovan vann Trekantens IF kommunmästerskapet i Nybro Open efter en halvkrasslig insats i fredags för att under semi och finalen höja oss rejält mycket. Kommer kort skriva om vår insats under turneringen match för match. Vi kör i kronologisk ordning och börjar således med vår första gruppspelsmatch mot Pukebergs BK.
 
Trekanten-Pukeberg: På förhand gruppfinalen enligt många och enligt oss själva. Två relativt nervösa och liknande lag i såväl press och intensitet. Högt bolltempo eftersträvades från båda lag, en hög press satte dock stopp för det för båda lagen och höga längre bollar var synonym för matchen som slutade 1-0 Trekanten efter mål av Marcus Håkansson.
 
Alsjöholm-Trekanten: Enkel seger för Trekanten sades. 0-0 blev det. Vi tryckte på och skapade flertalet målchanser men bollen ville inte in i mål. Tror inte ens vi träffar mål i denna match. 
 
Trekanten-Alsterbro: Vid seger skulle vi vinna gruppen och även här var vi favorittippade att vinna. Det gjorde vi, efter en inte jättebra insats. 2-1 blev segerresultatet efter mål av Andreas "JC" Nilsson och Marcus Håkansson. 
 
Vi tar oss alltså vidare som gruppetta och lottas i samma slutspelsgrupp som Flygsfors och Örsjö. 
 
Flygsfors-Trekanten: Vi gör genom Andreas "JC" Nilsson 1-0 efter en MAGISK framspelning av Victor "Gymvigge" Jonsson. Resterande tid av matchen kontrollerar vi på ett bra sätt samtidigt som Flygsfors inte satte någon högre press på oss då de var klara för semifinal vid en 1-0 förlust efter en 2-0 seger mot Örsjö. Resultatet höll sig matchen ut som alltså slutade 1-0.
 
Trekanten-Örsjö: Örsjö var piskade att vinna med mer än 2-0 för att säkra avancemang till semifinal. Örsjö tar ledningen med 1-0 efter en långboll som Mattias "Bobban" Persson på något sätt stöter in mot Alexander Kungsman som kanske borde ha fått frispark. Svårt att säga i efterhand. Vi tar dock över matchen successivt och spelar bättre och bättre. 1-1 görs således rättvist, målskytt denna gång är Victor "Gymvigge" Jonsson. Efter målet drabbas Örsjö av en utvisning och vi får vid ställning 1-1 ett 5-mot-4-läge som vi utnyttjar väl. Adam Donnerstål gör på passning av Emil Svensson inga misstag och sätter distinkt 2-1 med vänsterfoten. 2-1 blev även slutresultatet. 
 
Gruppsegrare även där och slutspel på söndagskvällen väntade. I den andra slutspelsgruppen gick Madesjö vidare som gruppsegrare och Pukeberg kom tvåa och avancerade även dem till semifinal. Just Pukeberg blev vårt motstånd i semifinalen. 
 
Trekanten-Pukeberg (semifinal): Trevande inledning på matchen där båda två lagen aggressivt fick känna på en hög press resultatet blev långbollar vilket missgynnade båda lagen. Något vidare spel, förutom vissa spelsekvenser från båda lagen, var det inte. Pukeberg tar dock ledningen via ett fint anfall som avslutas av den forne skyttekungen Robert Björklund. Tungt, men vi fortsatte att skapa chanser och när Andreas "JC" Nilsson fick öppet mål gjorde han inga misstag och 1-1 var ett faktum. 1-1 blev även slutresultatet och amerikanska straffar väntade. En utav de sämre omgångarna av amerikanska straffar. Arif Dodkanlou missade Pukebergs första straff. Undertecknade satte Trekantens första. Alexander Kungsman gör en brutalt bra räddning på Robert Björklunds straff. Erik Rasmussen fick chansen att avgöra men sköt tyvärr över. Philip Rosqvist fick chansen att utjämna det hela men Alexander "Kungen" Kungsman gör en räddning på en relativt tam straff och Trekantens IF avancerade till final. 
 
I den andra semifinalen slog Madesjö IF Flygsfors med klara 4-1.
 
Så var det alltså dags för final mot det på förhand solklara vinnarlaget i kommunklassen, Madesjö IF. Såväl siare som många andra trodde på Madesjö som segrare. Men det gäller att vara bäst när det gäller som mest. 
 
Madesjö-Trekanten (final): En match med mycket nerver och prestige. Trevande matchstart och en del misstag. Det tog sig dock och jag tycker att vi sakta men säkert tar över matchen och spelar på det sätt som vi vill. Madesjö gör dock 1-0 efter ett slarvigt byte. Vi fortsatte dock att, precis som vi gjort hela turneringen, växa in i matchen. 1-1 görs direkt på efterföljande avspark efter ett fint anfall som Erik Rasmussen avslutar på pass av Andreas "JC" Nilsson. Kontrollerat fortsätter vi rulla boll samtidigt som Madesjö försöker hitta långt och många gånger gör det bra men inte tillräckligt. 1-2 Trekanten gör sedan Marcus Håkansson efter att ohotat fått transportera bollen genom större delen av hallen för att sedan trycka in bollen i nät. En mycket bra prestation från "Håkan". Vi håller sedan tätt med stor hjälp av vår duktige målvakt Alexander Kungsman. Och efter en 20-minuters lång final var segern ett faktum. HELT underbart. Från att vara uträknade till att stå som segrare, det ni, det är kärlek. 
 
Vi växte genom hela turneringen efter en robotliknande fredag utan större engagemang och känslor till att visa hjärta och karaktär under söndagens slutspel. Sett över hela turneringen var Madesjö IF spretiga och giftiga individuellt. Som lag fanns i det faktiskt inget bättre än Trekantens IF i år. 
 
Det var allt från kommunturneringen, kommer nu summera resten av helgen för de som är intresserade, för er som inte orkar läsa mer säger jag på återläsande, ni andra, fortsätt läs!!
 
Ska försöka hålla mig kort. Några få rader om resterande turneringar i Nybro Open. 
 
Damturneringen vanns rättvist av Färjestaden. De finalslog ett taggat Team Södermöre med 2-1. I "TS" hittar vi den gamle Madesjö U-tränaren Thomas "Thompa" Nilsson. Han har tillsammans med en vad jag hört, driven trupp skördat 2 silvermedaljer på de 2 senaste inomhusturneringarna. Roligt för dem! I "TS" hittar vi även Markku Ahonens favoritmålvakt Alva Söderberg som inte bara imponerade på Markku utan även på mig. Stor talang född -97. 
 
I en TAM länsturnering segrade IFK Påryd rättvist. Storseger mot "Real" Läckeby i finalen. Län brukar inte vara jätteintressant personligen att kika på och så var det även i år. Var dock nere i ishallen under större delen av Länsturneringen men blev inte imponerad direkt. Enligt mig var det Hossmo BK, Vissefjärda och Påryd som presterade OK. 
 
Igår söndag var sista dagen och den förra "Elitturneringen" saknade kalmars näst- och tredje bästa fotbollslag Lindsdal och IFK Berga. Crantz Cup som den numera heter, hade utöver Nybro IF och Glömminge avsaknad av bra inomhuslag. Hade varit trevligt om Lindsdal och IFK Berga ställt upp i Open. Hur som haver, "Elitturneringen" eller Crantz Cup slutade som vanligt, med seger för Nybro IF. 7 år i rad, det är inte att leka med. Oavsett motstånd är det imponerande. I såväl kommun som Crantz Cup sade Festim Pasho, huvudtränare i Nybro IF följande: "Fotbollen vann". Kan inget annat än hålla med honom.
 
Dåså, då vet ni hur Open slutade. Vill bara skriva några rader om Nybro Open och tankar kring annat i allmänhet. 
-Invånare i Nybro kommun måste HÖJA SIG RADIKALT! Dåligt med folk tycker jag. Alla som klagar på att det inte händer något i Nybro, skärp till er.
-Slopa gärna uppvisningsmatcherna.
-24kalmar med Daniel Holm och Kim "Siarn" Ahlqvist som kommentatorer skötte sig exemplariskt under livesändningen! Stor eloge till er och 24kalmar.
-Flygsfors/Gadderås som jag innan turneringen inte alltid tyckt skött sig exemplariskt var det utan tvekan trevligaste laget att möta. Jävligt stor eloge till samtliga inblandade, respekt!
 
Till sist vill jag tacka Nybro IF för den absoluta höjdpunkten under inomhussäsongen. Alltid ett sant nöje att spela Open!
 
Pååååååå återläsande!

KOMMENTARER:

  • Fotboll är livet säger:
    2015-01-12 | 23:19:18

    Grattis till dig och Trekanten!! Trevlig läsning. Tyckte själv att Trekanten var de stabilaste laget och vann rättvist! Och som sagt, Madesjö var väldigt spretande i sina insatser. Flygsfors hade det roligaste offensiva spelet att titta på. 7 vinster i rad för NIF.. Sabilt!

    Svar: Stort tack! Håller helt med dig! Ha det fortsatt gott! Mvh. Calle W
    cwstankar.blogg.se

Kommentera inlägget här: