cwstankar.blogg.se

En blogg med personliga tankar och lokalfotboll.

Nybroseger och myggkrig på Flöget

Kategori: Allmänt

Godkväll!
Dagen har varit fylld av fotboll och fan vad goa dessa dagar är. Förmiddagen bestod av en frivillig träning där 8 stycken dök upp. En lågintensiv träning där det slipades teknik och lite vändspel. Träningen avslutades med mycket tävlingar och mycket avslut. Trevligt är det med initiativ som dessa och kul att folk uppskattar det och faktiskt tar chansen att få springa av sig lite.

Träningen varade längre än väntat och bilen styrdes sen mot Nybro för en sallad på Viktoria och för att spana på Nybro IF-Tollarp. En relativt komfortabel seger för hemmalaget Nybro i en match som förövrigt var relativt dryg. Höjdpunkten i matchen var dock att Juan Gomez fick göra tre mål mot jumbon Tollarp som lär få det tungt i trean. De såg förövrigt tunga ut och en del Batman lär ha käkats, men nej jag klandrar dem inte, Batman är jävligt gott. Såg även att Lesseboprudukten Emil "Empoo" Andersson som numera spelar i Öster var nere på Vickan, han dessvärre inte prata med honom, en fantastisk människa som förtjänar de framgångar han har skördat.

Efter Nybromatchen bar det av hemåt för att ladda upp inför dagens höjdpunkt, och för många säsongens höjdpunkt hittills, Flygsfors-Flerohopp. Flygsfors vann matchen med 5-3 & sett till hela matchen var det väl inte orättvist. Det var en relativt underhållande match som enligt min mening var alldeles för lugn gällande tugget på planen, det var lite skönt men djävulen inom mig gillar när det tuggas och smälls en hel del.
Om vi börjar med att prata lite om Flygsfors så kan man inte undgå kvalitén som flertalet (framförallt) offensiva spelare sitter på, dessvärre är de flesta lite väl egoistiska och hade man fått ihop de offensiva spelarna på ett bättre sätt tror jag att det hade givit ännu bättre utdelning än den som är i dagens läge. Många i Flygsfors hade kunnat spela betydligt högre upp, men andra intressen eller oviljan att inte lägga ner den tiden som krävs har antagligen stått i vägen. Om vi istället pratar om Flerohopp så trodde jag inte att Mattias Evestål skulle leverera så pass mycket som han gör. Är väldigt imponerad av honom om jag ska vara ärlig. Ikväll stod han för två mål och låg bakom det tredje, men gör mycket mer än bara mål. Att han är Liverpoolare gör honom inte sämre heller! För kvällen vill jag även plussa för Felix Lembke som gör en av de bästa matcherna jag sett honom göra. Och nej jag säger inte detta för att han är en mycket god vän utan för att han faktiskt var riktigt bra ikväll. Stefan Söderqvist som var domare ikväll skötte sig mycket bra och höll det på en bra nivå, trots att det haglade några kort framåt slutet av matchen.
Flygsfors borde investera i nya högtalare, åskådarantalet var mellan 250-300 (fantastiskt bra siffra) & kriget mot knott, mygg och annat jävelskap var något utöver det vanliga. Höll även på att glömma Flygsforsklacken som vid några enstaka tillfällen drog igång några hejarramsor, alltid kul med engagemang!

Nåväl, det var allt för ikväll. Hoppas att vi ses på Åvallen 19.00 imorgonkväll då R/M kommer på besök!
På återläsande, ha det gott!