cwstankar.blogg.se

En blogg med personliga tankar och lokalfotboll.

Kort summering av div.4 SÖ

Kategori: Allmänt

Godkväll!
Sitter i ett regnigt Nybro, halvt fascinerad av mitt munspel som kom i dagens brevlåda och halvt fascinerad av det fantastiska svenska sommarvädret. Det gör ingenting att jobba när vädret är som detta. Än så länge tycker jag det är relativt skönt/roligt att jobba om jag ska vara ärlig, men när klockan ringer 06.00 är man inte kaxig. Är imponerad av alla knegare som jobbar 7-4 varje dag. Bland annat vår Daniel Rydevång, jobbar som hantverkare/murare (?) denna tid och orkar sedan med att träna nästan varje dag. Antar att det blir en vanesak men ändå. Jag frågade honom om han inte tyckte det var jobbigt, fick svaret att så länge man tycker det är roligt så spelar det ingen roll. En klok man, kanske den klokaste i ett annars trögt omklädningsrum. Jaja, nog med kallpratet.
 
Halvtid i div 4 SÖ, den serien som vi för övrigt huserar i, om ni mot förmodan har missat det. I toppen av tabellen hittar vi föga förvånande Runsten/Möckleby på 28 poäng, hack i häl ligger Lindås/Långasjö som står på 27 poäng med en match mindre spelad & Madesjö står på 26 poäng. R/M och L/L tror jag kommer att bibehålla sina platser även när vi summerar hela säsongen. De har både kvalité och fysiken för att slåss om seriesegern. Madesjö IF tror JAG kommer att sjunka något då jag fått höra att träningsantalet har varierat och har under några träningar varit under 10 spelare på en träning. De har dock kvalitéer för att slåss om seriesegern. Hossmo BK huserar på en fjärdeplats med 24 inspelade poäng. De hade inför matchen mot oss 7 raka utan förlust, och jag tror att Hossmo kommer att sluta trea eller fyra när serien är slut i höst, de har definitivt kvalitén för det. I mitten av tabellen hittar vi bland annat SSG som sjunkit i tabellen den senaste tiden. Nickebo IK är också ett lag som ligger förvånansvärt långt ner i tabellen om man kollar på mina förväntningar på NIK inför denna säsongen. Kvalitéspelare presenterades på försäsongen men även där ryktas det om dålig träningsdisciplin. Möre BK har klättrat en aning och tog en trea på Ljungvallen mot Nickebo, en match där man mäktade med att göra 7 mål.
I botten av tabellen hittar vi Färjestaden som står på 5 poäng hittills. Det är en tuff uppförsbacke de står inför till hösten. På nästjumbo samt kvalplats hittar vi Kalmar Södra och Trekantens IF, båda på 11 poäng och -5 i målskillnad. Jag tror att Kalmar Södra kan få det tufft i höst om de presterar som mot oss förra veckan. Tvärskog står på 13 poäng och Smedby på 14 med en match mindre spelad. Två lag som jag tror kommer att stanna i bottenträsket men orkar stanna kvar i fyran. Gullabo/Gullaboås har 15 inspelade poäng och har inte riktigt skakat av sig "bottenlagen". 
Vi då? Vi har tagit 7 poäng på de senaste 4 matcherna, vilket ger självförtroende inför hösten. Någonting som talar för oss är vår fina träningsdisciplin där vi snittar 20+, varje träning. Många lag har ofta problem på hösten med skador, men framförallt lathet och bekväma spelare. När man går in i september och temperaturen sjunker, regnet börja piska hårdare, då är det lätt att man känner efter en extra gång när man har en kråka i näsan. Och om lag redan har tufft att få ihop folk till träningar och matcher, kan hösten komma att bli tuff. Jag kan ha fel , men det får tiden utvisa. 
 
Det var alles för ikväll, som sagt lite kort om vår serie so far. Återigen mina tankar och ingen annans, har ni åsikter eller kommentarer svarar jag mer än gärna på dem. Vi hörs inom kort igen, på återläsnade!!