cwstankar.blogg.se

En blogg med personliga tankar och lokalfotboll.

Uppstart

Kategori: Allmänt

Hola! Long time no see! Klockan är över läggdags men njuter av ledigheten genom att vara uppe alldeles för länge. Gjorde alltså min sista knegardag idag fredag. Mycket skönt att stämpla ut för sista gången. Jag har trivts oerhört bra på jobbet, främst då mina arbetsuppgifter har varit varierande vilket innebär att veckorna går snabbare. 6 veckor blev det sammanlagt och det är småmysiga pengar som trillar in till hösten nu. Det är faktiskt skönt att ha någonting att göra om dagarna när man har ett så pass långt lov som sommarlov. Jag klarar inte riktigt av att inte har något speciellt att göra om dagarna. Visst, det är skönt att kunna sova ut, men blir alltid så rastlös om dagarna. Hur som haver! Höstsäsongen har nu startat (den tjuvstartade lite innan sommaruppehållet då vi spelade mot Hossmo BK). Vi har inlett med en förlust och en seger. Alltid lika skönt att vara igång igen. Tänkte börja med tråkiga nyheter! Harald Justegård lämnade truppen 1 månad innan beräknat, Robin "Babbis" Karlsson har lämnat likaså, Joel Lundgren är långtidsskadad och Jonatan "Farfar" Eriksson har efter att ha rehabat hela säsongen lämnat in handduken. Alla dessa förluster har sina helt förståeliga skäl. De kommer att vara mycket saknade och jag hoppas att ni kan komma och hälsa på oss på Åvallen igen! Till en gladare nyhet så har Alexander Johansson kritat på för oss. Alexander kände redan många sedan innan och har utan några problem alls flytit väl in i gruppen. Varmt välkommen! En mycket skön kille med fötterna på jorden och prilla under läppen. Tänkte skriva lite kort om matcherna som varit. Vi börjar givetvis från början. I måndags åkte vi till en otroligt fin plan i Gullabo. Dackehed bjöd på en fantastisk matta. Förlust med 2-0 mot ett fysiskt starkt G/G som följde upp segern mot oss med ännu en seger mot SSG i veckan. De tog slut efter 20 minuter och vi efter ca 35. Det var en varm kväll och värmen spelade givetvis en avgörande faktor i att båda lagen dog snabbt. Dystra miner efter matchen givetvis, men i tuffa tider får man ta på sig arbetshandskarna, något som Robin "Knegarn" Eriksson för övrigt vet mycket om. Vila tisdag och träning onsdag. Vila torsdag och match i afton. Ikväll stod jumbon Färjestaden för motståndet och alla insåg hur pass viktig matchen var. Det var dock ingenting som störde oss markant utan det var ett härlig go under hela uppvärmningen och dylikt innan matchen. Vi tar ledningen tidigt i matchen, efter ca 5 min. Vi hade hörna, bollen kom ut till mig och jag fick en felträff, bollen hittade Löfgrens panna och han nickade behärskat in 1-0. Alltid kul med tidig ledning. Färjestaden hade en del boll men skapade aldrig några farligare målchanser under första halvlek. 2-0 målet gjorde jag efter att vi fått hörna, bollen nickades ur straffområdet och jag klippte till på helvolley. Till allas förvåning satt bollen i nättaket och 2-0 var ett faktum. Paus. Martin Almquist utökar till 3-0 efter en målvaktsretur på frispark, ett brunkarmål utan dess like. Men det är ju det han är känd för! 4-0 målet har jag tyvärr inte riktigt färskt i minnet i nuläget. Almquist gjorde även det. har dock för mig att han brunkade in även det målet. 5-0 gjorde Marcus Håkansson efter att han använt sin snabbhet, petat bollen förbi sin försvarare och behärskat skjutit in bollen i bortre gaveln. 6-0 gör Löfgren efter en fin framnick av Emil Svensson som för övrigt välförtjänt blev matchens lirare. Tyvärr låter vi inte Alexander Kungsman hålla nollan då Färjestaden gör ett tröstmål i minut ung. 80. Mycket viktig seger och vi ligger just nu över strecket. Om en vecka möter vi Tvärskog borta, även det en match med stor betydelse, som alla andra. Vi hörs! Påååååååååååååååååååååååååå återläsande!